

Moetjes op social media? 5 Magic content trics
“Kun je dit even op social media plaatsen?” Moetjes … wie kent ze niet …
Zo sprak ik het getalenteerde team van STLwerkt. Via Facebook bereiken ze vooral (toekomstige) vrachtwagenchauffeurs met mooie verhalen en content.
Via het PR bureau kregen ze de ‘opdracht’ om in de maand oktober elke dag dezelfde Stoptober post met Hans Klok op Facebook te plaatsen. Dit is een campagne om te stoppen met roken en Hans neemt het voortouw.
Je leest het goed:
▸ Elke dag!
▸ Dezelfde post!
▸ Hans Klok!
Dit is de post (je bent gewaarschuwd):
Hoe ga je in tegen PR-bureau’s en leidinggevenden die zonder enige expertise dit soort zinloze moetjes delegeren?
Je hebt een aantal opties:
① Blijven opvoeden. Daar heb je niet altijd zin in, I know. Maar jij bent de expert. En jij bent daardoor wel aangenomen. Onderbouw je opvoeding met cijfers en facts rondom relevant bereik en engagement. Ik schreef er ooit een blog over, met een script https://bit.ly/kimpact-moetjes
② Make a deal. In dit Hans Klok voorbeeld zou ik zeggen:
‘Wanneer we minder dan 10 relevante likes hebben, stoppen we met posten.’ Of ‘Zodra 25 fans ons ontvolgen op basis van deze posts, stoppen we.’
③ Moetjes Strippenkaart. Elke maand heeft de optelsom van leidinggevenden, PR-bureaus, HR managers etc. recht op 4 moetjes. Moetjes op? Jammer dan, wachten tot de volgende maand.
④ Content Upgrades oftewel spice it up. Maak ‘moetjes’ beter door een quote, extra kennis of een verhaal erachter op te halen (zie ook vorige ELBS post). In het geval Hans Klok wat ideeën:
▸ Korte videoquotes knippen. Met subtitles please!
▸ Aantal Polls maken omtrent stoppen met roken. En de resultaten zijn ook weer content.
▸ Q&A sessie met een stop-expert
▸ Vrachtwagenchauffeurs aan het woord over (stoppen met) roken. Bel of app 5 chauffeurs, stel ze 1 vraag en publiceer het als quote met kort verhaal.
▸ Volg de journey van Hans gedurende de maand om te zien of hij weldegelijk is gestopt en hoe hij het ervaart. Dit zorgt voor een reden van terugkeer op jouw page voor volgers en bovendien lijkt het op meer dan een èènmalige PR stunt. Plus je maakt het wat meer menselijk.
⑤ Post dubbel. Herschrijf deze post naar een post die wél aanslaat bij je doelgroep. Je weet wel, met:
▸ een sterke opening (mooie quote van Hansie),
▸ toevoegde waarde (vertel wat in de video gebeurt),
▸ een perfecte call-to-action (bekijk de video) en
▸ subtitles!
De resultaten van die post zet je af tegen de resultaten van de herhaling van moetjes. Et voila: overtuigender wordt het niet.