Alternatieven voor ‘Iets voor elkaar kunnen betekenen’

Hi!

Ik ben Kim

Ik lees, luister en kijk alles wat er te leren is over Listbuilding, Social Copywriting, Funnels, Social Strategy, Leadmagnets en Online Communicatie.

Die kennisparels deel ik graag met jou.

Alternatieven voor ‘Iets voor elkaar kunnen betekenen’

Alternatieven voor ‘Iets voor elkaar kunnen betekenen’

Help, ik heb een nieuwe allergie. De zin: ‘Misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen’. En dan vooral in een LinkedIn invite … 🤧

Waarschijnlijk krijg ook jij LinkedIn invites van mensen die je niet kent. Zeg eens eerlijk, wat doe jij daarmee? Ik doe een gok: je negeert ze, maar durft ze niet te verwijderen, want je weet niet of diegene daar een melding van krijgt. Am I right?

Ik ben het met je eens, invites van onbekenden zonder zonder toelichting zijn irritant, maar ik geef (bijna) iedereen het voordeel van mijn twijfel. Als diegene binnen mijn relevante netwerk of doelgroep valt, krijgt diegene van mij een bericht.

Dit bericht heb ik gestandaardiseerd, dus het kost me super weinig tijd om invites van onbekenden te beantwoorden. Gewoon copy-paste 😉 👇.
Zo ook naar Sander. Hij stuurde me een invite zonder bericht. Ik had dus geen idee en nam de proef op de som.

 

Standaard LinkedIn reply - Kimpact

Ik had zijn profiel bekeken en zag dat hij een salesfunctie heeft en wist eigenlijk al zeker dat hij me zijn dienst wilde verkopen.

En daar is zijn 1e reply, welke rechtstreeks mijn allergie aanwakkerde:

LinkedIn reply - Kimpact

Ik gaf hem een 2e kans (voor deze blog) en antwoordde met daarin de zin:
“Iets voor elkaar kunnen betekenen’ nog een beetje vaag 🙂, maar ben benieuwd.”

En jawel, daar kwam Sander de sales-man: hij wilde me zijn dienst aansmeren. ik kreeg een no-nonsense verkooppraatje voor één of andere tool waar ik totaal niks aan heb.

Please lieve talenten, beloof me deze opening nooit, maar dan ook NOOIT te gebruiken 🙏.  Vooral niet als je helemaal niet wilt dat de ander iets voor jou gaat betekenen.
LinkedIn profielen barsten van de informatie over iemand, zoek dus ALTIJD een haakje en check ALTIJD of je vraag of aanbod relevant is.

Geef een compliment. En stel vragen!!
» Vraag door n.a.v. een bericht of artikel.
» Vraag naar de uitdagingen.
» Vraag naar inzichten na het lezen van jouw bericht of artikel.
» VRAAG!

Beloofd? 🙏.

Die standaard LinkedIn reply op invites van onbekenden; zo heb ik nog 12 standaard teksten gemaakt voor allerlei invites en replies via LinkedIn. Van bekenden, na een ontmoeten, na een training, als reply op een reactie … super handig. Ik deel ze met liefde met je, moet je er wel even je eigen sausje overheen gooien 😉 » bit.ly/grab-your-replies

You also might like

Meer aandacht? 👉 Maak tekst visueel aantrekkelijk

❌ Tekst verliest het van video, verandert niet en is voor creatieve tekstschrijvers. 🟠 Tekst overtreft video, verandert continue en iedereen kan schrijven. ✅ Tekst geeft context aan video, word...

Hoe meer unsubscribers, hoe beter. Huh?

Ik heb een nieuwe daily habit. Ik stuur sinds deze week elke dag een mail naar mijn e-mail lijst  Resultaat na één week:  149 unsubscribers  35 geweldige persoonlijke reacties  10 online trainin...

Inspiratieloos? Zo maak je een content groep met jezelf

Je kent vast wel dat knagende gevoel als je iets blijft uitstellen. Het knaagt niet één keer, maar élke keer dat je bedenkt: ‘Morgen ga ik echt sporten.’ ‘In het nieuwe jaar schri...