Geen inspiratie voor content? Draai nu een rondje

Hi!

Ik ben Kim

Ik lees, luister en kijk alles wat er te leren is over Listbuilding, Social Copywriting, Funnels, Social Strategy, Leadmagnets en Online Communicatie.

Die kennisparels deel ik graag met jou.

Geen inspiratie voor content? Draai nu een rondje

Geen inspiratie voor content? Draai nu een rondje

Die contentkalender achtervolgt je al de hele dag: er moet vandaag echt een post online. Maar je creativiteit is de hort op en er ligt werkelijk waar niks op de plank om even snel te gebruiken.

Ik hoef het er niet in te wrijven: had je maar vooruit gewerkt ;).

» De hamvraag: Hoe kom je nu, op dit moment, right now aan inspiratie?
» Simpel: draai een rondje.


 

Dizzy en nog steeds geen inspiratie?
Ik doe het even voor:  ik draaide een rondje in mijn office en heb meteen 9 ideeën voor verschillende social media posts.


Here we go 👇

☑️ Waaraan ben ik op dit moment aan het werk.

Kijkje achter de schermen. Ik kan vertellen over onderzoek wat ik aan het doen ben en alvast een opvallend resultaat delen, Of een training die ik aan het voorbereiden ben en een slide uitlichten. Of dat i een blog aan het schrijven ben en hoe ik aan inspiratie kom ;). Of misschien zelfs een vraag van iemand die ik via mail aan het beantwoorden ben.

☑️ Mijn standing desk als beste investering voor gezond werken.
Ik spendeer heel veel van mijn tijd achter de laptop en ik kan je vertellen: dat is niet best voor je lijf. Dus een post over hoe ik mijn laptop-lijf gezond houd, waaronder de standing desk en wanneer ik die gebruik.
 
☑️ De laatste brainstorm voor een leadmagnet voor de vastgoed funnel.
Er staat altijd wel iets op mijn whiteboard uitgewerkt. Altijd het resultaat van een brainstorm of brainwave. Dat is absoluut een post waard!
 
☑️ Hoe ik stapsgewijs een funnel uitwerk (in dit geval voor gemeentes).
Funnels uitwerken en inrichten is één van mijn grootste nerdy hobbies. Post-its to the rescue! Op elke office hangen wel post-its tegen de muur; voor je contentplanning, je takenlijst, je scrum sessie, je moodboard. Voila: alweer een klein verhaaltje.

☑️
Mijn favoriete quote en waarom die zo goed bij mij past.
Bij mij staat ie tegen de muur, misschien pronkt ie bij jou op je bureaublad, op je notebook of gegoten in inkt op je lijf. En waarschijnlijk heb je er meer dan één 😉

☑️
Mijn favo boek, wat ik inmiddels al 4x heb gelezen.
Wat zijn je inzichten, favoriete passages en vooral: de belangrijkste lessen daaruit.
 
☑️ Uitleg over mijn Content Wall; how it works (en het werkt!)
Welke habits, structuur of workflow omarm jij? Mijn contentwall is heilig, net als mijn content friday. Soms lijkt iets wat je doet zo gewoon, maar iemand anders kan er juist weer door geïnspireerd raken.

☑️
Mijn office essentials: mega waterfles, coffee, bloemen …
Dit zegt wat over mij persoonlijk. Ik strijk nergens neer zonder mijn goudkleurige french press en favoriete koffiekopje. Inmiddels heb ik 3 sets: voor thuis, voor de office en voor mijn workactions. Kijk om je heen en bedenk welke items iets over jouw guilty pleasures vertellen.
 
☑️ De boekenkast; elke dag een tiny lesson from the tiny business book.
Sla een bladzijde open of blader naar je favoriete learnings en deel er af en toe één.

Nu jij, draai een rondje.

Don’t get dizzy, happy writing! ☀️

 

Social media content make over

 

 

You also might like

Meer aandacht? 👉 Maak tekst visueel aantrekkelijk

❌ Tekst verliest het van video, verandert niet en is voor creatieve tekstschrijvers. 🟠 Tekst overtreft video, verandert continue en iedereen kan schrijven. ✅ Tekst geeft context aan video, word...

Hoe meer unsubscribers, hoe beter. Huh?

Ik heb een nieuwe daily habit. Ik stuur sinds deze week elke dag een mail naar mijn e-mail lijst  Resultaat na één week:  149 unsubscribers  35 geweldige persoonlijke reacties  10 online trainin...

Inspiratieloos? Zo maak je een content groep met jezelf

Je kent vast wel dat knagende gevoel als je iets blijft uitstellen. Het knaagt niet één keer, maar élke keer dat je bedenkt: ‘Morgen ga ik echt sporten.’ ‘In het nieuwe jaar schri...